Ahmet Burak Turan

Ahmet Burak Turan

1980, Bursa doğumlu. Beykent Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Edebiyatla tanışması ve yazmaya başlaması çocukluk yıllarına denk gelir. Özellikle fantastik edebiyat ve korku edebiyatı üzerine hikâyeler yazdı. Fantastik korku türündeki ilk romanı Zifir’i kalem arkadaşı Orkun Uçar ile birlikte 2007 yılında yazdı ve yayınladı. İkinci romanı Metruk 2009 yılında, çocuk-korku edebiyatı üzerine olan son romanı Düş Gezgini Esila ise 2011 yılında yayınlandı. Çocuk kitapları yazarı ve çizeri Fatıma Zeynep Turan’ın babasıdır.

Kitaplarını İncele >

Ahmet Güneş

Ahmet Güneş

1988’de Mardin, Derik’te doğdu. Bir dönem muhabirlik yaptı. Şiirleri Varlık, Bireylikler, Hayal dergilerinde ve fanzinlerde yayımlandı. Yazarın Göğe Kuşak Lazım, Devrimci Selam ve Saygılarımla, Cinnetzede, Panik Seyir, Her Hayat ve Kendime Bir Yer isimli kitapları yayımlandı. ViskiRing yazarın ilk romanıdır.

Kitaplarını İncele >

Arlin Çiçekci

Arlin Çiçekçi

23 Ocak 1981 tarihinde İstanbul’da doğdu. Feriköy İlköğretim Okulu ve Pangaltı Ermeni Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo TV Sinema Bölümünden mezun oldu. 8 yıl boyunca çeşitli TV ve prodüksiyon şirketlerinde kurgucu ve yönetmen yardımcısı olarak çalıştı. 2008 yılında Microsoft ile başlayan bilişim teknolojileri sektöründeki kariyeri ise halen aynı firmada, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi – Bulut Pazarlama görevi ile devam etmektedir.

Kitaplarını İncele >

Bob Odenkirk

Bob Odenkirk

Komedyen, aktör ve yapımcı olan Bob Odenkirk 22 Ekim 1962’de Illinois, Amerika’da doğdu. 1980’lerin ortasında Şikago komedi ortamında eğlence sektörüne adım attı, daha sonra The Late Night with Conan O’Brien’da yazarlık yaptı. Amerika’nın en ünlü komedi programlarından Saturday Night Live’da hem yazar hem de oyuncu olarak çalıştı. David Cross ile beraber yaratıcılığını yaptığı skeç programı Mr. Show ile adını duyurdu. Breaking Bad ve Better Call Saul dizilerinde canlandırdığı Saul Goodman karakteriyle ise dünyaca ünlenen Odenkirk, Emmy dahil birden fazla ödüle değer görüldü.

 

Kitaplarını İncele >

Cem Tuncer

Cem Tunçer

İstanbul’da doğdu. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Felsefe ve Kültürel İncelemeler bölümlerinde yüksek lisans eğitimi gördü. Cumhuriyet Kitap eki, SabitFikir, K24, Zaytung gibi platformlarda eleştirileri-mizah yazıları; Afili Filintalar, Trendeki Yabancı, Underground Poetix gibi mecralarda öyküleri yayınlandı. Editörlük ve çevirmenliğin yanı sıra senaristlikle de uğraşıyor.

Kitaplarını İncele >

Daniel Mason

Daniel Mason

Hem doktor hem de The Piano Turner ve A Far Country romanlarının yazarıdır. Eserleri yirmi sekiz dile çevrildi, operaya ve tiyatroya uyarlandı. National Endowment for the Arts vakfından kazandığı bursla şu anda Stanford Universitesi’nde psikiyatri alanında yardımcı docentlik yapıyor ve beşeri bilimlerle tıp dersleri veriyor. Ailesiyle birlikte Bay Area’da yaşıyor.

Kitaplarını İncele >

Denis Johson

Denis Johnson

1 Temmuz 1949’da Münih’te doğdu. Çocukluk ve gençlik yılları Filipinler, Japonya ve Washington DC banliyölerinde geçti. Iowa Üniversitesi’nin İngilizce Bölümünden mezun oldu. Raymond Carver’dan yazarlık dersleri aldı. Şiirlerinden oluşan ilk kitabını (The Man Between Seals) 19 yaşındayken yayımladı. İlk romanı Melekler, 1983’te yayımlandığında büyük beğeni topladı. 1992’de The New Yorker’da çıkan öykülerinin derlemesinden oluşan İsa’nın Oğlu ile ün kazandı. New York Times Book Review anketinde İsa’nın Oğlu, son 25 yılda yayımlanan en iyi Amerikan kurgu eserlerinden biri seçildi. Kendinden ufuk açıcı, destansı, aşkın, bir klasik, bir başyapıt olarak söz ettirdi. Aynı isimle, Billy Crudup’un da rol aldığı 1999 yapımı bir filme uyarlandı. Casus-gerilim romanı Stars at Noon, Sandista Devrimi sırasında isimsiz bir Amerikalı kadını konu alıyor. Yönetmen Claire Denis, 2022’de romanı başrollerinde Joe Alwyn ve Margaret Qualley’nin oynadığı bir filme uyarladı. Tree of Smoke 2007 National Book Award’u kazandı ve 2008 Pulitzer Kurgu Ödülü finalisti oldu. İlk olarak 2002’de The Paris Review’da yayımlanan Tren Düşleri, 2011’de kısa roman olarak basıldı ve 2012 Pulitzer Kurgu Ödülü finalisti oldu. Fakat 1977’den beri ilk defa Pulitzer yönetim kurulu o yıl kurgu ödülü vermedi. Johnson’ın oyunları San Fransico, Chicago, New York ve Seattle’da sahnelendi. San Francisco’nun kâr amacı gütmeyen ilk sanat mekânı Intersection for the Arts’taki Campo Santo Tiyatro Topluluğu’nda baş oyun yazarlığı yaptı. 2006 ve 2007 yıllarında Johnson, Texas Eyalet Üniversitesi’nde Mitte Yaratıcı Yazarlık Kürsüsü’nün başında bulundu. Johnson arada sırada Austin’daki Texas Üniversitesi’nin Michener Yazarlar Merkezi’nde dersler de verdi. Johnson, toplamda dokuz roman, bir kısa roman, iki öykü kitabı, üç şiir derlemesi, iki oyun derlemesi ve bir röportaj kitabı yazdı. Hâlâ hayattayken 4 Kasım 2014’te yayımladığı son kitabı Uganda, Sierra Leone’da ve Kongo’da geçen, “gerilim edebiyatı” diye adlandırdığı bir romandı. Johnson’ın son çalışması, The Largesse of the Sea Maiden adlı öykü kitabı ölümünden sonra Ocak 2018’de yayımlandı. 2017 yılında 67 yaşındayken karaciğer kanserinden yaşamını yitirdi.

Kitaplarını İncele >

Ece Karaağaç

Ece Karaağaç

1989 yılında Eskişehir’de doğdu. 2011’de Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. İlk romanı Yarım Kalan Bazı Aşklar 2017 yılında yayımlandı. SabitFikir, K24, Kayıp Rıhtım, Gazete Sanat, Artful Living ve Masa gibi mecralarda yazılarıyla yer alıyor. Yazar hâlihazırda Almanya’da yaşıyor ve yazıyor.

Kitaplarını İncele >

İhsan Kartoğlu

İhsan Kartoğlu

Kasım 1996’da Rize’nin Çayeli ilçesinde doğdu. Üç çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu olarak ilk ve ortaokul eğitimini tamamladığı Çayeli’nde büyüdü. Lise öğreniminin 3 yılını Fındıklı Anadolu Lisesi’nde, son yılını Çayeli Vakıfbank Anadolu Lisesi’nde tamamladı. RTEÜ Sınıf Öğretmenliği Bölümünü kazandı. Üniversite döneminde öğrenci konseyi başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Birçok projede aktif rol oynadı. 2018 yılında üniversiteden mezun olup 2019 yerel seçimlerine katıldı ve Çayeli’nde belediye meclis üyesi seçildi. Ağustos 2019’da ataması gerçekleşince görevinden istifa edip Kars’ın Arpaçay ilçesinin Okçuoğlu köyünde sınıf öğretmenliği görevine başladı. Ayrıca RTEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans yapmaktadır.

Kitaplarını İncele >

Lorrie Moore

Lorrie Moore

1957 yılında New York’ta doğdu. Self-Help, Like Life ve Havlama (2016, Everest Yayınları), Amerika Kuşları (Holden Kitap) öykü kitaplarının ve Who Will Run the Frog Hospital, Anagram ve Boşlukta Bir Kapı (2010, Sel Yayıncılık) romanlarının yazarıdır. Çalışmaları The New Yorker, The Best American Short Stories ve Prize Stories: O. Henry Awards’ta yayımlandı. Wisconsin Üniversitesi’nin İngilizce Bölümünde öğretim üyesidir.

Kitaplarını İncele >

Marc Randloph

Marc Randloph

29 Nisan 1958’de Chappaqua, New York’ta dünyaya geldi. Geniş bir iş tecrübesi olan bir Silikon Vadisi girişimcisi, danışmanı ve yatırımcısıdır. Netflix’in kurucusu ve ilk CEO’su olan Randolph sonraları Netflix’te website idari yapımcısı ve yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Randolph girişimcilik kariyerinde kırk yılı geride bırakmıştır. Yarım düzineden fazla başarılı startup’ın kuruculuğunu ya da yardımcı kuruculuğunu üstlenmiştir. Çok sayıda girişime danışmanlık ve yatırım yapmıştır. Halen Ulusal Açıkhava Liderlik Okulunda mütevelli heyet başkanıdır ve “1% for the Planet” adındaki çevre koruma topluluğunun yönetim kurulunda görev yapmaktadır.

Kitaplarını İncele >

Önder Şit

Önder Şit

Ankara’da doğdu. Lisans eğitimini Türk Dili ve Edebiyatı; yüksek lisans eğitimini öğretmen eğitimi alanında tamamladı. Şu an özel bir lisede Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni, Bilgi Kuramı/TOK öğretmeni ve IB DP Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Öyküleri; Varlık, Sözcükler, Kitap-lık, Öykü Gazetesi, Yeni E, Peyniraltı Edebiyatı vb. dergilerde yayımlandı. 2016 yılında Adana Sarıçam Belediyesince düzenlenen Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri’nde öykü dalında birincilik kazandı.

Kitaplarını İncele >

Orkun Uçar

Orkun Uçar

Kitapları bugüne kadar bir milyondan fazla okura ulaşan Orkun Uçar 1 Haziran 1969’da Gölcük-Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini deniz astsubayı olan babasının görevli olduğu Bartın’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Uzun yıllar gazete ve televizyonlarda çalıştı. Çeşitli programlarda yönetmenlik, muhabirlik, yardımcı yönetmenlik, senaryo yazarlığı yaptı. 1987’de ilk öyküsü “Çakı”yı yazdı. 1999 yılında Nostromo Dergisi’nin düzenlediği Bilimkurgu Kısa Öykü Yarışması’nda birincilik ödülü alınca yazarlığa profesyonel olarak devam etmeye karar verdi. 2000 yılında internet üzerinden Xasiork Ölümsüz Öykü Kulübü’nü hayata geçirdi. 2002 yılında Sibel Atasoy’la birlikte Xasiork Ölümsüz Öyküler Yayınevi’ni kurarak Türkiye’de bilimkurgu ve fantastik edebiyatının ilk adımlarını atmaya çalıştı. Bu yayınevi 2004 yılının Haziran ayında kapandı. Burak Turna ile birlikte yazdıkları Metal Fırtına romanı Türkiye’de en çok satan kitaplar arasında yer aldı. Uzun süre Türkiye’nin gündeminden düşmedi.

Kitaplarını İncele >

Ricardo Sumalavia

Ricardo Sumalavia

1968’de Peru’nun başkenti Lima’da doğdu. Edebiyat doktorasını Bordeaux Üniversitesi’nde tamamladı. Peru Katolik Üniversitesi Doğu Edebiyatları Profesörü ve Doğu Araştırmaları Merkezi Müdürü’dür. Kore Üniversitelerinde davetli profesör olarak çalıştı. Diğer kitapları: Habitaciones (1993), Retratos familiares (2001), Enciclopedia mínima (2004), Que la tierra te sea leve (2008) and Mientras huya el cuerpo (2012).

Kitaplarını İncele >

Sefa Kaplan

Sefa Kaplan

1956 yılında Çorum’da doğdu, İlk ve orta öğrenimini Samsun, Urfa, Konya ve Ankara’da tamamladı. Gazi Eğitim Enstitüsü’nü bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ne girdi. Arkasından hem Edebiyat Fakültesi’ni hem öğretmenliği bırakarak gazeteciliğe başladı. Aktüel dergisinde yazdığı bir yazı dolayısıyla mahkûm olduğu için 1995-2000 yılları arasında Londra’da yaşadı. Şiirler ve hikâyeler yazdı, araştırmalar yaptı.

Kitaplarını İncele >

Şehnaz Erkan

Şehnaz Erkan

1981 yılında Gelibolu’da doğdu. 1999 yılında üniversite eğitimi için Eskişehir’e yerleşti. 2006 yılında Anadolu Üniversitesi Finansman bilim dalında lisansüstü eğitimini tamamladı. Öyküleri Kafkaokur Dergisi’nde yayınlandı. Bir çocuk annesi olan yazar, halen Eskişehir’de yaşamakta ve bir bankada çalışmaktadır.

Kitaplarını İncele >

William Gay

William Gay

1941 yılında Tennessee’de doğan William Gay, liseyi bitirdikten sonra ABD
donanmasına yazıldı ve Vietnam Savaşı’na katıldı. Yazmaya on beş yaşında başlamıştı ama hayatını marangozluk ve boyacılıkla kazanıyordu. Hayranlık duyduğu Cormac Mccarthy ile dostluk kurması onu edebiyata daha da yakınlaştırdı. Mccarthy ile sık sık görüşüp yazdıklarını okuttu, usta yazardan tavsiyeler aldı.15 yaşından beri yazmasına rağmen 1998’de iki öyküsünün edebiyat dergilerinde yer bulmasına kadar hiçbir şey yayımlamamıştı. 1999’da ilk romanı Ebedi Ev yayınlandı. Gay bu romanla James A. Michener ödülünü kazandı ve büyük bir ün sahibi oldu. 2012 yılında vefat edene kadar yazmaya devam etti.

Kitaplarını İncele >